Od misli do odhoda

Jan 12, 2022

Že nekaj časa sem se spogledovala z mislijo, da bi si zadala nov izziv ali pa enostavno odšla na kratek oddih v tople kraje. In omenim moji sestri da bi morda šla na Zanzibar. Navdušena mi odgovori, če boš že tam, skoči prej še na Kilimanjaro.
Čez dobre pol leta kolegica Liza, ki organizira trekinge, ponudi možnost trekinga na Kilimanjaro. Meni pa klikne: če že grem tja na treking, se lahko nagradim in grem še na Zanzibar.
Tako se začne moje potovanje. Smo meseca oktobra 2021 in do odhoda je še 3 mesece. Odprem omaro in ugotovim, da mi manjka oprema za visokogorje. Shopping traja vse do odhoda. Opremo kupujem po načelu, da nimam toliko denarja, da bi kupovala poceni. Oprema se nabira, čas odhoda se bliskovito bliža. Ta čas sem poskrbela za hojo po naših višjih in nižjih hribih. Zadnje dneve pa sem aktivno “delala” v nadvišinski komori. Sama, za konec, poskrbim še za dodatni stres ko 5 dni pred odhodom ugotovim, da se je v mojem potnem listu datum veljavnosti “premaknil nazaj” in je že potekel. Zahvala vsem zaposlenim na upravni enoti, ki so prepoznali mojo stisko in mi pomagali, da sem nov potni list imela že čez 4 ure.
Večer pred odhodom je vedno več stvari, ki me še čakajo, da jih postorim, da o pakiranju stvari sploh ne pišem, saj do tja še nisem prišla. Jutri bo veliki dan. Odhod. Samo da pridem na letalo in bo vse ok.

SKUPAJ RAZGRNIMO VAŠ NOTRANJI ZEMLJEVID

Pokličite me ali mi pošljite sporočilo.

Pin It on Pinterest