Želja, pomagati drugim je rasla skozi mojo osebno izkušnjo odraščanja z gluhimi starši.

Pot polna padcev in ponovnih vzponov me je pripeljala do poklica modne oblikovalke in nato do drugega poklica z nazivom tolmačka za slovenski znakovni jezik. Po dolgoletnih želji po nekaj več sem izobraževalno pot nadaljevala na Filozofski fakulteti, Univerze v Ljubljani, kjer sem zaključila študij pedagogike/andragogike. Za svojo diplomsko delo o izobraževanju tolmačev za slovenski znakovni jezik sem prejela Prešernovo nagrado. Študij sem nato nadaljevala in nadgradila z magistrskim študijem na Fakulteti za uporabne družbene vede – smer psihosocialna pomoč.

Skozi študij psihosocialnega svetovanja sem svoje življenjske izkušnje, kako biti slišan, živeti in osebnostno rasti ob eni najtežji invalidnosti – gluhoti mojih staršev, podkrepila s strokovnim znanjem za opravljanje poklica, kjer je potreben čut za sočloveka, sposobnost sprejemanja in razumevanja posameznikovega lastnega notranjega sveta ter posameznikovih socialnih  odnosov.

Kot tolmačka za slovenski znakovni jezik in psihosocialna svetovalka, predvsem pa oseba, ki je celo življenje prepletena s sobivanjem in delom z osebami z različno invalidnostjo se znam vživeti v posameznika, ki v trenutku svojega življenja ne najde moči za nadaljnji korak, mu dati (po)moč in ga spremljati pri njegovi osebnostni rasti.

KOMUNIKACIJA JE SESTAVNI DEL NAŠEGA ŽIVLJENJA, SAJ SMO LJUDJE SIMBOLNA BITJA, KI NENEHNO OZNAČUJEMO, PRESOJAMO, OCENJUJEMO IN RAZUMEVAMO.

POMEMBNO JE, DA SE POSAMEZNIK NAUČI SPOROČATI SVOJE ŽELJE IN POTREBE, NE DA BI GA POSKUŠALI UKALUPITI V KOMUNIKACIJSKA PRAVILA DANAŠNJEGA SVETA.

Moje

Strokovne

izkušnje

 

2015

Udeležba na KOGNITIVNO-VEDENJSKEM COACHINGU z dr. Windy Drydnom

2018

Izobraževanje na Alma Mater Europea: “SVETOVALNO TERAPEVTSKO DELO: NADGRADNJA ZNANJA IN OSEBNA IZKUŠNJA” – I. stopnja

2019

Predavanje za starše na Paralimpijskem športnem taboru za družine z naslovom “STARŠEVSTVO IN VZGOJA”

2020

Predavanje za starše na Paralimpijskem športnem taboru za družine z naslovom “KAZEN V VZGOJI”

SKUPAJ RAZGRNIMO VAŠ NOTRANJI ZEMLJEVID

Pokličite me ali mi pošljite sporočilo.

Pin It on Pinterest

Share This