Ali doživljam panični napad?

Jul 23, 2020

Današnja situacija, ko smo ljudje prisiljeni k samoizolaciji zaradi epidemije COVID-19, ko moramo biti samodisciplinirani in upoštevati vse ukrepe, ki so nam predpisani s strani države, nedvoumno vpliva vse nas in vsa področja našega življenja. To je tudi čas popolne negotovosti, saj ne vemo, kdaj bomo lahko zaživeli normalno »staro« življenje.
Poleg tega, da samoizolacija vpliva na vedenjsko, kognitivno, čustveno in telesno delovanje človeka, se razvijejo tudi občutki dolgočasja, jeze, frustracije in osamljenosti. Ljudi predvsem obhajajo negativne misli, kar je za trenutno stanje povsem logična reakcija. Njihove stiske so iz dneva v dan večje, pri nekaterih do te mere, da jih, kot radi laično rečemo, napade panika, saj ne vedo, kdaj bodo lahko spet zadihali s »polnimi pljuči«.

Spodaj pripenjam video posnetek, ki je sicer bil posnet pred epidemijo, vendar je zdaj pravi čas za njegovo objavo na blogu. Če se vam zgodi, da vam srce začne biti močneje, morda slabo ali preveč spite, se potite in večji del dneva preživite z negativnimi mislimi, še ne pomeni, da doživljate panični napad. Lahko je samo čustvena stiska, ki jo doživljajo mnogi med nami v negotovem času epidemije koronavirusa.

SKUPAJ RAZGRNIMO VAŠ NOTRANJI ZEMLJEVID

Pokličite me ali mi pošljite sporočilo.

Pin It on Pinterest